ANTMEN; YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yılında Baro Başkanı Antmen; Ancak anlaşılan odur ki bağımsızlık, özgürlük, adalet ve istiklalimiz için halen yapacak çok işimiz var” mesajı verdi

30.08.2014 13:38:41 0
ANTMEN; YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılında Baro Başkanı Antmen; “Ancak anlaşılan odur ki bağımsızlık, özgürlük, adalet ve istiklalimiz için halen yapacak çok işimiz var” mesajı verdi.

  

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünü yaptığı yazılı basın açıklaması ile kutladı. “Bugün, Mondros Mütarekesi’yle başlatılan ve Sevr Antlaşması’yla gerçekleştirildiği zannedilen halkımızı Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güç odaklarına karşı kazanılan büyük zaferin 92. yıldönümüdür” diyen Antmen, 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile başlayan, 30 Ağustos da doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de başarı ile noktalanan bağımsızlık mücadelesinin nihai sonucu olan bu kutlu zafer sonrasının Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını ve bugünlere ulaşılabildiğini belirtti.

“HUKUK DEVLETİNDE KARARLIYIZ”

 “Özgür bir vatandaş olarak yaşadığımız bu topraklardaki istiklalimizi ve istikbalimizi başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarına ve Anadolu’da yaşayan herkesin ortak azim, fedakarlık ve emeğine borçluyuz” diyen Antmen, “Ancak anlaşılan odur ki bağımsızlık, özgürlük, adalet ve istiklalimiz için halen yapacak çok işimiz var. Mersin Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de; tüm yurttaşların katılımı ile verilen ve sağlanan bu bağımsızlık mücadelesinin bilincinde olarak Cumhuriyetimize, halkımıza, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma; ülkemizde demokratikleşme ve hukuk devletinin egemen olması mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, emek veren cephe gerisinde başta kadınlarımız olmak üzere herkesi rahmet, minnet ve şükranla anarken hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19